Volleybalbond dient bid in voor WK 2022

30 sep 2018, 10:47 Sport
volleybalbond dient bid in voor wk 2022
ANP
De Nederlandse volleybalbond Nevobo heeft zich officieel kandidaat gesteld voor het organiseren van het WK volleybal voor vrouwen in 2022. In Turijn is een voorstel ingediend.
Een delegatie onder leiding van Nevobo-voorzitter Peter Sprenger en de Gelderse gedeputeerde Jan Markink heeft in de Italiaanse stad het bidbook overhandigd aan voorzitter Ary Graça van de mondiale volleybalfederatie FIVB.
Een WK zaalvolleybal is nog nooit gehouden in Nederland. De Nevobo organiseerde wel in 2015 een succesvol WK beachvolleybal, verspreid over diverse locaties in Nederland. De bond haalde daarna ook het EK beach van 2018 binnen en organiseert in 2019 met drie andere landen ook het EK voor volleyballers.
Het bidbook voor het WK in 2022 is samengesteld door de Nevobo, marketingbureau TIG Sports, de provincie Gelderland en de gemeente Rotterdam. Arnhem, Apeldoorn en Rotterdam zijn normaal gesproken de aangewezen speelsteden. Voorzitter Sprenger van de volleybalbond belooft spektakel: ,,De fan die tijdens het WK 2022 naar het stadion komt, bezoekt niet een reguliere sportwedstrijd, maar een waar volleybalfestival. In de unieke speellocaties krijgen de bezoekers een ervaring die ze nooit zullen vergeten.''
De FIVB maakt vóór 12 november bekend welk land het WK voor vrouwen over vier jaar mag organiseren. Het Nederlands vrouwenteam speelt momenteel in Japan op het WK.