Volleyballer Jorna mist olympisch kwalificatietoernooi

28 dec 2019, 11:26 Sport
volleyballer jorna mist olympisch kwalificatietoernooi
Volleyballer Gijs Jorna doet begin januari niet met Oranje mee aan het olympisch kwalificatietoernooi in Berlijn. De passer/loper van het Franse Toulouse is geblesseerd. "Ik heb een verstopping in de ader van mijn slagarm. In overleg met de vaatchirurg heb ik besloten niet te volleyballen totdat dit probleem is verholpen. Er is een kleine ingreep nodig, en daarna moet ik een paar weken herstellen", aldus Jorna.
In de selectie van veertien spelers is wel plaats voor Jelte Maan en Tim Smit. Maan kwam tot en met 2015 bijna tweehonderd keer uit voor Oranje. De 33-jarige volleyballer van Maaseik kreeg eerst een hernia, daarna een zware enkelblessure en vervolgens kwam hij niet meer in actie voor het nationale team. Middenblokkeerder Smit miste afgelopen zomer het Europees kampioenschap wegens een blessure.
Bondscoach Roberto Piazza en zijn selectie bereiden zich komende week in Slovenië voor op het OKT dat op 6 januari begint met een wedstrijd tegen Europees kampioen Servië. Frankrijk en Bulgarije zijn de andere tegenstanders in de poule.
"Het zal een loting met warme en koude balletjes zijn geweest", grapte de Italiaan, die zijn team voor het eerst sinds het EK weer bij elkaar heeft. Destijds verloor zijn ploeg in de achtste finales in Apeldoorn van Duitsland. "Het was close, maar ik vind dat we een goed toernooi hebben gespeeld. Ik merk nu meteen weer dat de sfeer hetzelfde is in de ploeg. Nu is het zaak nog een extra stap te maken."