Volleyballers kunnen niet stunten tegen Polen

15 sep 2019, 17:52 Sport
volleyballers kunnen niet stunten tegen polen
ANP
De Nederlandse volleyballers hebben op het EK niet voor een verrassing kunnen zorgen tegen Polen. De wereldkampioen was in een uitverkocht Ahoy oppermachtig en stond geen set af: 25-19 25-18 25-19.
Nederland wist vooraf dat het een bijzonder lastige opgave zou worden tegen Polen. Het land dat de laatste twee wereldkampioenschappen won en de grote favoriet is voor de Europese titel oefende dit jaar twee keer tegen TeamNL. De Nederlandse volleyballers wisten daarin slechts één set te winnen.
Dat was de ploeg van bondscoach Roberto Piazza niet gegund. In de afgeladen evenementenhal zagen de vele Poolse supporters dat hun land pas in de derde set in de problemen kwam. Onder aanvoering van topscorer Nimir Abdel-Aziz (19 punten) nam Nederland een voorsprong van drie punten. Halverwege de set schakelde Polen bij en won alsnog.
"Je hoopt op een klein stuntje", zei Abdel-Aziz bij de NOS. "Het gebeurt niet vaak in Nederland dat het hier vol zit bij het volleybal. Er waren iets meer Polen dan Nederlanders, maar het was mooi om voor zoveel publiek te spelen."
De aanvoerder baalde evenwel van het resultaat. "Vooral door eigen fouten kwam Polen op voorsprong en als zij een paar punten voorsprong hebben dan geven ze het niet meer weg. De vele supporters zorgen misschien ook wel voor extra druk waardoor we sneller foutjes maken", aldus Abdel-Aziz, die alvast vooruit keek. "We moeten zorgen dat we tegen de andere landen de punten pakken."
Oranje, dat de eerste twee groepswedstrijden won op het EK, speelt dinsdag de vierde wedstrijd in poule D. Estland is dan de tegenstander.