Volleybalster Plak neemt tot eind 2020 afstand van de sport

19 jun 2020, 7:59 Sport
volleybalster plak neemt tot eind 2020 afstand van de sport
Celeste Plak komt dit jaar niet meer in actie voor Oranje of voor een clubteam. De buitenaanvalster wil "even afstand nemen van het fulltime topsportleven". De 24-jarige Plak speelde sinds 2012 al 261 interlands.
"De laatste maanden heb ik vanwege de coronamaatregelen niet kunnen volleyballen. Door die verplichte afstand ben ik eens rustig gaan nadenken en tot de conclusie gekomen dat ik wat langer pauze wil nemen. Ik ben al een te ruime tijd de echte gretigheid naar de bal kwijt, en dat is niet goed. Die gretigheid is van levensbelang in onze sport", aldus Plak.
"Ik ga het komende halfjaar benutten om mij maatschappelijk te oriënteren, terwijl ik met hulp van een personal trainer fit blijf. Uiteindelijk wil ik halverwege het clubseizoen, in januari, weer sterk terugkeren om de gaten in de vloer te slaan."
Plak speelde het afgelopen seizoen namens Aydin BBSK in de Turkse competitie, maar haar contract liep voor de zomer af. Daarvoor speelde ze jarenlang in de Italiaanse competitie, voor Bergamo en Novara. Met Novara won ze in 2019 de Champions League. Met Oranje werd ze in 2016 vierde op de Olympische Spelen in Rio de Janeiro.
Technisch directeur Joop Alberda staat achter de keuze van Plak. "Door de coronaperiode zijn veel mensen hun eigen bestaan gaan reflecteren", aldus Alberda. "Zo ook Celeste, die er nu voor kiest om even afstand te nemen van volleybal. Ik vind het een moedig besluit, en wij ondersteunen haar volledig."