Volleybalsters verslaan ook Kameroen in drie sets op WK

25 sep 2022, 17:21 Sport
volleybalsters verslaan ook kameroen in drie sets op wk
De Nederlandse volleybalsters hebben ook hun tweede groepswedstrijd op het WK zonder setverlies gewonnen. De ploeg van bondscoach Avital Selinger versloeg Kameroen, de kampioen van Afrika, in de Arnhemse Gelredome met 3-0: 25-11 25-20 25-13. Oranje was het toernooi, dat Nederland samen met Polen organiseert, vrijdag begonnen met een soepele zege op Kenia (3-0).
Met twee overwinningen zijn de volleybalsters al vrijwel zeker van een plek in de tweede ronde. Oranje speelt komende week tegen Puerto Rico (woensdag), België (vrijdag) en Italië (zondag). De eerste vier landen van de vier poules plaatsen zich voor de tweede ronde.
De Nederlandse volleybalsters, die vier jaar geleden op het WK in Japan als vierde eindigden, hopen met een verjongde ploeg in ieder geval de kwartfinales te halen. Met Kameroen en Kenia, de nummers 1 en 2 van Afrika, trof Oranje in het begin van het toernooi geen al te zware tegenstanders. Tegen Kenia begon de ploeg van Selinger nog wat stroef, mogelijk vanwege de zenuwen. Tegen Kameroen was Oranje wel meteen scherp en werd de eerste set eenvoudig binnengehaald. Het bekende nummer 'We Are The Champions' schalde daarna al door de Gelredome, waar 9000 toeschouwers rond het centercourt kunnen zitten. In het stadion van Vitesse zijn in totaal drie volleybalvelden aangelegd voor de eerste ronde van het WK. In de tweede ronde verhuist het toernooi naar Ahoy in Rotterdam, de beslissende fase wordt gespeeld in Omnisport in Apeldoorn. Daar vindt op 15 oktober de finale plaats.
In de tweede set ging het wel een stuk lastiger voor Oranje. Tot 21-20 bleef Kameroen bij, maar in de beslissende fase sloeg Nederland toe. Daarmee was het verzet van de Afrikaanse kampioen ook gebroken.
Net als in de eerste wedstrijd was aanvoerster Anne Buijs de topscorer met 11 punten, gevolgd door Eline Timmerman met 10 punten. "Het ging niet zo makkelijk als gehoopt, vooral niet in de tweede set", zei libero Myrthe Schoot.