Vos laat dit seizoen regenboogtrui in veldritten niet meer zien

30 jan 2022, 19:50 Sport
vos laat dit seizoen regenboogtrui in veldritten niet meer zien
Marianne Vos zal haar zaterdag veroverde regenboogtrui deze winter in veldritten niet meer tonen. De Brabantse allroundster behaalde in het Amerikaanse Fayetteville haar achtste wereldtitel in het veldrijden, maar gaat zich nu op het wegseizoen richten. Vos, die uitkomt voor Jumbo-Visma, gaat op hoogtestage, meldde ze zondag kort voor de terugreis naar Nederland.
"Ik heb een strakke planning en het maken van keuzes heeft ook geleid tot de successen van de afgelopen tijd", zegt ze op de website van haar ploeg. "Ik mag graag koersen, maar het is soms beter om een balans te zoeken om je doelen te kunnen realiseren. Dat betekent ook dat ik me aan de planning ga houden en hierna op hoogtestage vertrek in functie van het wegseizoen. In het nieuwe crossseizoen wil ik de regenboogtrui graag tonen."
Vos mag zich voor het eerst sinds 2014 weer wereldkampioen veldrijden noemen. Ze versloeg zaterdag in een rechtstreeks duel haar concurrente Lucinda Brand, de titelverdedigster. "Voor mij voelde het niet als heel lang geleden. Maar het was wel bijzonder om deze regenboogtrui weer aan te mogen trekken. Elk seizoen heb ik geprobeerd het maximale uit mezelf te halen en dat ging het ene jaar beter dan het andere. Het afgelopen wegseizoen gaf me veel vertrouwen en het veldritseizoen was ook goed. Dan hoop je dat het allemaal goed valt op de dag van het WK. Ik wist dat er een spannende strijd zou wachten en die kwam er ook."