Vrije worp in slotseconde nekt Warriors

30 mrt 2019, 9:34 Sport
vrije worp in slotseconde nekt warriors
ANP
De basketballers van Golden State Warriors hebben zeer nipt verloren van Minnesota Timberwolves in de Amerikaanse NBA. Een vrije worp in de laatste seconde van de eerste verlenging bepaalde de eindstand met 1 punt in het voordeel van de Timberwolves: 131-130. Karl-Anthony Towns maakte de beslissende vrije worp.
De nederlaag had gevolgen voor de stand in de westelijke divisie. Golden State Warriors was alleen aanvoerder van de ranglijst, maar zag Denver Nuggets medekoploper worden. De Nuggets wonnen met 115-105 van Oklahoma City Thunder.
Beide ploegen staan nu op 51 zeges tegen 24 nederlagen. De Warriors en de Nuggets zijn al zeker van de play-offs, maar spelen om het kampioenschap van de divisie. Er zijn nog zeven wedstrijden te gaan in de reguliere competitie.
Kevin Durant leidde de nederlaag in van de Warriors in het duel met Minnesota. Hij maakte een duwfout op Towns, die vervolgens bij een stand van 130-130 en met nog minder dan een seconde op de klok twee vrije worpen kreeg toegewezen. De eerste benutte Towns, de tweede miste hij, maar toen was de wedstrijd al beslist.