Warriors in de verlenging langs LA Lakers

19 dec 2017, 7:57 Sport
warriors in de verlenging langs la lakers
ANP
De basketballers van Golden State Warriors moesten maandagavond diep gaan om Los Angeles Lakers te verslaan. Zonder de nog altijd geblesseerde vedette Stephen Curry wist de titelhouder in de NBA pas in de verlenging een beslissing te forceren: 114-116. Kevin Durant nam de Warriors bij de hand met 36 punten en elf rebounds, Klay Thompson droeg zeventien punten en tien rebounds bij.
Halverwege de wedstrijd in het Staples Center van Los Angeles werd een ceremonie gehouden met Kobe Bryant in de hoofdrol. De 39-jarige Amerikaan, die vorig jaar na een carrière van twintig seizoenen in de NBA bij de Lakers stopte, kreeg een groots afscheid. Shirts met de twee nummers waarmee Bryant speelde, 8 en 24, werden opgehangen in de eregalerij in de nok van het stadion. Nooit mag een basketballer van de Lakers meer deze nummers dragen.
Met 24 overwinningen tegenover zes nederlagen staat Golden State Warriors op de tweede plaats in het westen, achter Houston Rockets. De koploper boekte tegen Utah Jazz de 25e zege van dit seizoen: 120-99. Clint Capela blonk uit bij de Rockets door 24 punten te maken en liefst twintig rebounds te pakken.
Boston Celtics, de nummer één van het oosten, kon tegen Indiana Pacers de 26e overwinning bijschrijven: 112-111. Terry Rozier forceerde de beslissing. Met nog een paar seconden op de klok en bij een achterstand van 110-111 veroverde Rozier de bal, om de Celtics vervolgens met een trefzekere dunk de winst te bezorgen.