Waterpoloërs op kwalificatietoernooi kansloos tegen Kroatië

15 feb 2021, 20:22 Sport
waterpoloers op kwalificatietoernooi kansloos tegen kroatie
ANP
De Nederlandse waterpoloërs zijn in hun tweede wedstrijd op het olympisch kwalificatietoernooi aan de kant gezet door Kroatië. De favoriet won in het lege Zwemcentrum Rotterdam met 25-8 (7-1 7-4 5-1 6-2). Oranje was een dag eerder mooi begonnen met een overwinning op Duitsland. De formatie van coach Harry van der Meer is daardoor ook zeker nog niet uitgeschakeld.
Aanvankelijk leek Nederland nog enigszins in de buurt van de oppermachtige opponent te blijven. Bij een achterstand van 2-0 verkleinde Thomas Lucas de marge. Er kwamen zelfs nog enkele mogelijkheden voor het thuisspelende land, maar meerdere overtalsituaties werden niet benut. Aan de andere kant kregen de Kroaten echter veel te veel ruimte om aan te leggen. Dat deden ze naar hartenlust.
Pas bij 9-1 in het tweede kwart was er opnieuw een treffer voor TeamNL, wederom was Lucas de schutter. Ook Bilal Gbadamassi, Jesse Koopman en Guus van IJperen kwamen in die fase nog tot scoren. Dat leidde tot een iets draaglijker score in het tweede kwart, 7-4 tegen 7-1. De wedstrijd was echter gespeeld en de Kroaten konden in het vervolg moeiteloos verder uitlopen. Van IJperen, Pascal Janssen en Robin Lindhout scoorden nog.
In de groepsfase neemt Nederland het de komende dagen nog op tegen Roemenië, Frankrijk en Rusland. De beste vier uit de poule gaan door naar de kwartfinales. Er zijn in Rotterdam drie tickets te verdelen voor de Olympische Spelen van Tokio. De Nederlandse mannen deden in 2000 voor het laatst aan de Spelen mee.
De vrouwen plaatsten zich eerder op het OKT van Triëst al voor Tokio.