Waterpolosters bereiken superfinale van World League

23 apr 2022, 14:07 Sport
waterpolosters bereiken superfinale van world league
De Nederlandse waterpolosters hebben zich bij de Europese finaleronde van de FINA World League geplaatst voor de finale. Oranje versloeg in de halve finales Italië met 9-7 en neemt het nu op tegen Spanje, dat nipt (19-18) van Hongarije won.
De eerste drie landen van het toernooi op Tenerife kwalificeren zich voor de zogenoemde Super Final, die van 12 tot en met 17 juli wordt gehouden op een nog te bepalen locatie. Door het bereiken van de finale is de ploeg van bondscoach Evangelos Doudesis nu zeker van deelname.
Topschutter aan de kant van Nederland was Sabrina van der Sloot met drie treffers. Bij de rust keek Oranje nog tegen een achterstand van 4-3 aan. In het derde kwart kwam Italië echter geen enkele maal tot scoren, terwijl Nederland twee keer het doel trof. Het team van Doudesis liep in het laatste kwart weg naar 9-5 en incasseerde in de laatste 71 seconden nog twee tegentreffers die er niet meer toe deden. De andere Nederlandse doelpunten kwamen op naam van Brigitte Sleeking, Bente Rogge, Lola Moolhuijzen, Vivian Sevenich, Nina ten Broek en Simone van de Kraats.