Wereldkampioen Verstappen de baan op voor eerste testkilometers

23 feb 2023, 8:57 Sport
wereldkampioen verstappen de baan op voor eerste testkilometers
Max Verstappen is met een productieve eerste testsessie begonnen aan het nieuwe Formule 1-seizoen. De 25-jarige Nederlander kwam op het circuit van Sakhir in Bahrein tot 71 rondes in zijn nieuwe Red Bull, 3 minder dan Alexander Albon van Williams. Verstappen reed in 1.32,959 het snelste rondje, maar dat zegt nog weinig zo aan het begin van het nieuwe seizoen.
De coureurs willen tijdens de testdriedaagse, tot en met zaterdag, zoveel mogelijk kilometers maken om van alles te kunnen uitproberen. Carlos Sainz was in zijn Ferrari ook productief met 72 rondjes.
Al na een paar minuten in de eerste testsessie, die om 08.00 uur begon, werd de rode vlag gezwaaid. Felipe Drugovich, de vervanger van de geblesseerde Lance Stroll bij Aston Martin, zette zijn auto stil. Na ongeveer 20 minuten konden de coureurs verder met hun testkilometers. Stroll ontbreekt vanwege een fietsongeluk.
Verstappen rijdt ook tijdens de sessies van donderdag- en vrijdagmiddag nog in zijn nieuwe Red Bull. Zijn Mexicaanse teamgenoot Sergio Pérez neemt de sessies op vrijdagochtend en zaterdag voor zijn rekening.
Nyck de Vries test bij AlphaTauri donderdagmiddag, vrijdagmiddag en zaterdagochtend.
Het kampioenschap begint volgende week zondag met de Grote Prijs van Bahrein op het circuit van Sakhir.