WHO: voorlopig geen beslissing over doorgaan Spelen Tokio

27 feb 2020, 17:33 Sport
who voorlopig geen beslissing over doorgaan spelen tokio
Er valt voorlopig geen beslissing te verwachten over het al dan niet doorgaan van de Olympische Spelen, de komende zomer in Tokio. Dat is althans de verwachting van topfunctionaris Mike Ryan van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Vanwege de uitbraak van het nieuwe coronavirus worden op dit moment veel sportevenementen afgelast.
"We werken zeer nauw samen met het Internationaal Olympisch Comité (IOC) en het organisatiecomité in Japan", zegt Ryan. "Gezamenlijk proberen we dit fantastische wereldwijde evenement te beschermen. Mijn indruk is dat niemand op korte termijn beslissingen neemt over het doorgaan van de Spelen. Daar is het te vroeg voor."
IOC-voorzitter Thomas Bach liet zich optimistisch uit. "Ons doel is om alles volgens schema te laten verlopen en we hebben er vertrouwen in dat het ook gaat lukken", zei de Duitser in een gesprek met Japanse media. "Voorlopig ga ik er van uit dat we straks in Tokio een fantastisch evenement gaan beleven."
Eerder op de dag gaf Dick Pound van het IOC al aan dat er pas twee tot drie maanden voor het begin van het evenement over eventuele ingrepen gesproken kan worden. "Dan moet wel duidelijk zijn of de situatie voldoende onder controle is."
De Olympische Spelen beginnen op 24 juli.