Wielerbaas Lappartient verdedigt doorgaan WK na dood Furrer

28 sep , 11:04 Sport
anp280924071 1
ZÜRICH (ANP/DPA) - David Lappartient, voorzitter van de internationale wielrenunie UCI, heeft het besluit verdedigd dat de wereldkampioenschappen wielrennen in Zürich dit weekeinde doorgaan, ondanks de dood van de Zwitserse juniorrijdster Muriel Furrer. "Ik denk niet dat het de beste manier zou zijn om de WK te stoppen ter nagedachtenis van Muriel", zei de Fransman, die eraan toevoegde dat de UCI een dergelijk besluit niet alleen had kunnen nemen. Zaterdag is de wegrace voor de vrouwen, een dag later gevolgd door de mannenwedstrijd.
"We hebben vergaderd en samen besloten de races te laten doorgaan. Maar het kan natuurlijk niet op de geplande manier ", legde Lappartient uit. Nevenevenementen zijn geschrapt en overwinningsceremonies zijn versoberd. Voorafgaand aan de titelstrijd bij de vrouwen was er een minuut stilte.
Furrer (18) overleed vrijdag in een ziekenhuis in Zürich aan de gevolgen van een val een dag eerder tijdens de juniorenrace. De omstandigheden van de crash blijven onduidelijk en Lappartient wilde geen commentaar geven, verwijzend naar het politieonderzoek. Volgens Zwitserse media is de hulp voor Furrer na haar val pas laat op gang gekomen.