Wielerbond KNWU raakt sponsor Unibet kwijt

02 dec 2017, 13:29 Sport
wielerbond knwu raakt sponsor unibet kwijt
Wielerbond KNWU raakt aan het einde van dit jaar sponsor Unibet kwijt. Het gokbedrijf werd in 2016 gepresenteerd als nieuwe geldschieter voor vier jaar. Voorwaarde was wel dat de nieuwe kansspelwet moest worden ingevoerd en dat de politiek een lager kansspelbelastingtarief zou invoeren. Die wet is er nog niet waarop Unibet, dat vooralsnog geen reclame mag maken in Nederland, zich nu terugtrekt.
Volgens Marcel Wintels, voorzitter van de KNWU, staat het vertrek van Unibet als hoofdsponsor los van de hoogte van de kansspelbelasting. Die is 29 procent, veel hoger dan de gewenste 20 procent. ,,Omdat de nieuwe kansspelwetgeving nog steeds niet rond is mag Unibet namelijk überhaupt nog niets in Nederland'', vertelt Wintels, die had gehoopt dat de nieuwe wet dit jaar zou worden ingevoerd.
Unibet zou, uitgesmeerd over vier jaar, zeven miljoen euro in het Nederlandse wielrennen stoppen. ,,Voor 2017 heeft Unibet zonder exposure niettemin een miljoen betaald, maar nu er geen enkel zicht is wanneer er iets kan stopt het begrijpelijkerwijs. Het is een scenario dat we lang zagen aankomen vanwege het uitstel van die wetgeving. We waarderen het zeer hoe Unibet zonder exposurekans de wielersport met een miljoen euro geholpen heeft'', aldus Wintels.