Wielerbond UCI bevestigt WK's in Denemarken en Brisbane

28 sep , 10:39 Sport
anp280924065 1
ZÜRICH (ANP) - De internationale wielrenunie UCI heeft de locatie van een aantal WK's voor de komende jaren bepaald. Vrijdag kwamen al via lokale organisatoren onder meer toewijzingen naar buiten voor Brussel (WK weg, 2030), Hoogerheide (WK veldrijden, 2028) en Heusden-Zolder (WK BMX, 2029). De UCI bevestigde een dag later dat de WK wielrennen van 2029 in Denemarken plaatsvinden, waar de locatie nog moet worden bepaald.
Ook werd bekend dat de WK baanwielrennen van 2030 is toegewezen aan Brisbane, de Australische stad waar twee jaar later de Olympische Spelen worden gehouden. Dit jaar strijden de baanrenners in het nabij Kopenhagen gelegen Ballerup (16-20 oktober) om de wereldtitels.
De WK wielrennen op de weg zijn momenteel in het Zwitserse Zürich. Volgend jaar is die titelstrijd in de Rwandese hoofdstad Kigali. Daarna is het Canadese Montreal aan de beurt, gevolgd door een WK voor alle fietsdisciplines in de Franse regio Haute-Savoie. In 2028 gaan de wegrenners naar Abu Dhabi voor de strijd om de regenboogtruien.