Wielerploeg UAE Team Emirates bevestigt komst Hirschi

09 jan 2021, 13:13 Sport
wielerploeg uae team emirates bevestigt komst hirschi
Wielerploeg UAE Team Emirates heeft zaterdag de komst van de Zwitser Marc Hirschi bevestigd. Dat gebeurt vier dagen nadat Team DSM, de opvolger van Sunweb, had bekendgemaakt dat het contract met de 22-jarige renner was ontbonden. Hirschi stond nog een jaar onder contract bij de ploeg van teambaas Iwan Spekenbrink.
De naam Emirates viel al als kandidaat-werkgever en nu is bekend dat Hirschi een contract voor drie jaar heeft getekend voor de ploeg waarvoor onder anderen Tourwinnaar Tadej Pogacar uitkomt.
Hirschi, die op de website van Team Emirates zijn oude werkgever bedankt, kijkt uit naar het seizoen. "Onze benadering en doelen passen bij elkaar. Deze ploeg wordt steeds beter en ik ben de afgelopen jaren ook gegroeid", vertelt de Zwitser die de komende dagen kennis gaat maken met zijn nieuwe collega's. "Tijdens ons trainingskamp krijg ik de kans mijn nieuwe ploeggenoten goed te leren kennen. Het wordt ook mijn eerste bezoek aan de Verenigde Arabische Emiraten, ik ben heel benieuwd."
Hirschi werd in 2018 wereldkampioen op de weg bij de beloften. Op dat moment kwam hij al uit voor de opleidingsploeg van Sunweb dat hem het jaar erop overhevelde naar de profs. In zijn debuutjaar viel hij op met de derde plaats in de Clásica San Sebastian en de vijfde plaats in het eindklassement van de BinckBank Tour. Maar het afgelopen jaar kwam de echte doorbraak met eerst een tweede en een derde plaats in Touretappes en daarna de ritzege in Sarran waar Hirschi na een solo alleen aankwam. Kort na de Tour volgde de derde plaats in de wegrace op het WK wielrennen, won hij de Waalse Pijl en bleef Primoz Roglic hem net voor in Luik-Bastenaken-Luik.