Wielerunie maakt aangepaste kalender pas volgende week bekend

29 apr 2020, 17:04 Sport
wielerunie maakt aangepaste kalender pas volgende week bekend
ANP
De internationale wielerunie UCI komt toch nog niet met de aangepaste wielerkalender voor dit jaar. De UCI laat weten na een overleg met betrokken partijen dinsdag met de aangepaste kalenders te komen voor de UCI WordTour en de UCI Women's WorldTour.
"De UCI en de partners moeten er nog even verder aan werken omdat de wereldwijde gezondheidssituatie onduidelijk blijft", meldt de UCI. Door de maatregelen die onlangs zijn genomen door sommige Europese regeringen met betrekking tot het beperken van massa-sportevenementen moeten de partijen de data nog opnieuw afstemmen.
Eerder werd bekendgemaakt dat de Tour de France van start zou gaan op 29 augustus. Voor de klassiekers werd nog naar precieze data gezocht. Volgens een concept van de kalender zou de Amstel Gold Race kunnen worden verreden op zaterdag 10 oktober, zes dagen na Luik-Bastenaken-Luik (4 oktober) en een dag voor Gent Wevelgem. De Ronde van Vlaanderen zou dan volgen op 18 oktober en Parijs-Roubaix op 25 oktober.
De UCI hoopt de nieuwe kalender volgende week na overleg met de Professionale wielerraad (PCC) te kunnen presenteren. Dan wil de wielerunie ook regels over het aantal renners per team bekendmaken en gedragsregels over met name de gezondheid als het seizoen weer wordt hervat.
De UCI had eerder al bekendgemaakt dat het WK in Zwitserland voor 20 tot en met 27 september op het programma blijft staan. Na het WK volgen de Ronde van Italië en de Ronde van Spanje. De Vuelta gaat in 2020 niet zoals eerder gepland van start in Utrecht.
De eerste data op de conceptkalender van de UCI WorldTour zouden Strade Bianche op 1 augustus en Milaan Sanremo op 8 augustus zijn. Maar het is nog niet zeker of die wedstrijden dan al in Italië kunnen worden verreden.