Wielrenner Carapaz slaat Tour over en richt zich op Vuelta

07 jun 2022, 11:31 Sport
wielrenner carapaz slaat tour over en richt zich op vuelta
Wielrenner Richard Carapaz slaat de Tour de France deze zomer over. De 29-jarige klimmer uit Ecuador, die onlangs als tweede eindigde in de Giro, richt zich op de Ronde van Spanje in het najaar. "Dat is mijn hoofddoel voor de rest van het seizoen", zei Carapaz bij terugkeer in Ecuador. Hij reed vorig jaar wel de Tour en eindigde toen als derde.
Carapaz, die afgelopen jaar op de Olympische Spelen van Tokio het goud pakte in de wegwedstrijd, moest in de Giro op de voorlaatste dag de roze trui afstaan aan Jai Hindley. De Australiër stelde in de afsluitende tijdrit door Verona de eindzege veilig. Carapaz, in 2019 winnaar van de Giro, moest genoegen nemen met de tweede plaats met 1 minuut en 18 seconden achterstand op Hindley.
De renner van Ineos Grenadiers gaat de komende vier weken in eigen land trainen, vertelde hij volgens Ecuadoraanse media op een persconferentie in Quito. Carapaz wil in de aanloop naar de Vuelta, die op 19 augustus begint met een ploegentijdrit in Utrecht, de Ronde van Polen rijden.
Carapaz combineerde in 2020 en 2021 de Vuelta met de Tour. Hij stond vorig jaar in Parijs op het podium, samen met de Sloveense winnaar Tadej Pogacar en Jonas Vingegaard uit Denemarken.