Wielrenner Geoghegan Hart na valpartij uit Ronde van Italië

17 mei 2023, 15:59 Sport
wielrenner geoghegan hart na valpartij uit ronde van italie
Wielrenner Tao Geoghegan Hart heeft de Ronde van Italië moeten verlaten. De Brit kwam hard ten val in de elfde etappe. Hij werd op een brancard in een ambulance gedragen.
Geoghegan Hart was de nummer 3 van het algemeen klassement. Hij had een achterstand van slechts 5 seconden op Geraint Thomas, zijn ploeggenoot bij Ineos Grenadiers. De Giro nam zondag al afscheid van Remco Evenepoel. De Belg wilde zijn roze leiderstrui niet meer verdedigen na een positieve coronatest.
Ineos Grenadiers laat weten dat Geoghegan Hart in een ziekenhuis wordt onderzocht. Koen Bouwman sprak nog even met de onfortuinlijke Brit nadat hij was gevallen. "Hij zei meteen dat hij niet verder kon. Hij dacht dat hij een been had gebroken", vertelde de Nederlandse renner van Jumbo-Visma aan Eurosport.
Op camerabeelden vanuit een helikopter is te zien hoe Alessandro Covi zo'n 70 kilometer voor de finish in een afdaling onderuitgaat. De Italiaan neemt Geoghegan Hart en Thomas mee. Ook Primoz Roglic is betrokken bij de valpartij. Maar de kopman van Jumbo-Visma kan net als Thomas snel verder.