Wielrenner Groenewegen wint openingsrit in Denemarken

10 aug 2021, 18:08 Sport
wielrenner groenewegen wint openingsrit in denemarken
Wielrenner Dylan Groenewegen van Jumbo-Visma heeft de openingsetappe van de Ronde van Denemarken gewonnen. Hij won na een rit over 175 kilometer in Esbjerg de sprint met overmacht voor de Brit Mark Cavendish, na goed te zijn gelanceerd door zijn teamgenoten. De Italiaan Giacomo Nizzolo finishte als derde.
"Deze overwinning is er eentje om door een ringetje te halen", verklaarde Groenewegen na zijn derde overwinning van het seizoen. "We hebben de gehele dag de controle gehad over de koers. We wisten dat de laatste plaatselijke omlopen erg hectisch zouden zijn. Gelukkig hielden we in de smalle straten het overzicht en uiteindelijk bleek dat we als ploeg flink wat power over hadden. Mijn ploeggenoten hebben me in ideale positie afgeleverd. Toen ik aanging, merkte ik gelijk dat het goed zat. We zullen als team proosten op deze overwinning en dan de blik weer richten op de aankomende etappes."
Drie Nederlanders eindigden bij de eerste vijf, Arvid de Kleijn werd vierde, net voor Cees Bol. Groenewegen start in de tweede etappe in de leiderstrui. Cavendish heeft, vanwege bonificaties, 4 seconden achterstand opgelopen.
De Ronde van Denemarken, die vijf etappes kent, eindigt zaterdag met een tijdrit van 10,8 km. De tweede rit gaat woensdag naar Sønderborg en is bijna 200 kilometer lang.