Coronavirus zorgt na rustdag voor afhakers in Vuelta

30 aug 2022, 11:45 Sport
wielrenner hayter moet vuelta ook verlaten met corona
Het coronavirus heeft opnieuw een aantal renners gedwongen om de Ronde van Spanje te verlaten. De Brit Ethan Hayter (Ineos Grenadiers), de Australiër Harry Sweeny (Lotto Soudal) en José Herrada uit Spanje (Cofidis) testten allemaal positief. Voor hen is de Vuelta daarom voorbij.
Heel wat renners moesten de etappekoers de afgelopen dagen om dezelfde reden verlaten, onder wie de Nederlanders Daan Hoole (na de vierde etappe) en Wout Poels (na de achtste etappe). Op de rustdag haakten Edoardo Affini, Mathias Nørgaard en Jarrad Drizners af.
De Vuelta gaat dinsdag verder met een individuele tijdrit over bijna 31 kilometer tussen Elche en Alicante. Remco Evenepoel, de Belg die de rode leiderstrui draagt, hoopt op het vlakke parcours zijn voorsprong in het klassement uit te breiden. Evenepoel behoort tot de favorieten voor de ritwinst. Hayter, de Britse kampioen tijdrijden, werd ook gezien als kanshebber. Hij stond in het algemeen klassement op de 79e plaats, vlak voor Herrada (82e) en Sweeny (89e).