Wielrenner Naesen baalt van inkorten Vlaamse klassiekers

13 jun 2020, 15:27 Sport
wielrenner naesen baalt van inkorten vlaamse klassiekers
ANP
De Belgische wielrenner Oliver Naesen is niet te spreken over het inkorten van de vier Vlaamse topkoersen, die op de herziene wielerkalender van dit jaar in de eerste helft van oktober worden verreden. "Jammer, want in een koers van 260 kilometer moet je flink je best doen om voorin te eindigen. Die lange koersen zijn net het enige wat ik goed kan", aldus de oud-wegkampioen van België op Sporza.
Omdat de klassiekers elkaar snel opvolgen in het najaar heeft organisator Flanders Classics gesnoeid in de wedstrijdkilometers van de Brabantse Pijl (7 oktober), Gent-Wevelgem (11 oktober), de Scheldeprijs (14 oktober) en de Ronde van Vlaanderen (18 oktober). Zo is de Ronde van Vlaanderen ruim 25 kilometer korter en tikken de Brabantse Pijl en de Scheldeprijs de 200 kilometer niet meer aan.
"Een renner die over 200 kilometer de beste is, wint niet zomaar een koers van 260 kilometer. Want die grens van 200 kilometer bestaat", verzekert de kopman van AG2R, vorig jaar zevende in de Ronde van Vlaanderen en derde in Gent-Wevelgem. "Voor mij blijft koers 'survival of the fittest'. Daarom vind ik het zonde, al zal ik eind oktober misschien anders piepen."