Wielrenner Poels vervolgt Tour met scheurtje in rib

30 aug 2020, 10:22 Sport
wielrenner poels vervolgt tour met gebroken rib
ANP
Wielrenner Wout Poels heeft een scheurtje in een van zijn ribben en een gekneusde long overgehouden aan een val in de eerste etappe van de Tour de France. De Limburger van Bahrain-McLaren meldde zich zondagochtend echter gewoon bij de start van de tweede etappe, een rit over 186 kilometer met onderweg drie pittige beklimmingen. "Het wordt gewoon overleven, uitrijden. We gaan het zien", zei Poels kort voor de start.
Op Instagram had hij eerder al laten weten dat het behoorlijk mis was met zijn lichaam nadat hij een van de slachtoffers was geweest van een valpartij net binnen de 3 kilometer voor de finish, de zone waarbinnen tijdverlies niet meer mogelijk was. "Ik dacht: we zijn veilig, toen ging er alsnog een heel pak renners onderuit. In een rib achter op mijn rug zit een scheurtje", lichte hij de voornaamste schade toe "Het is een beetje pijnlijk en balen ook, met zo'n rit voor de boeg. Maar je doet er verder niks aan."
Poels heeft al een ploeggenoot minder. De Spanjaard Rafael Valls behoorde ook tot de slachtoffers van de valpartij op de Promenade des Anglais. Hij brak zijn rechterdijbeen en moest zaterdagavond direct een operatie ondergaan.