Wielrenner Pogacar weer de sterkste in Ronde van Valencia

08 feb 2020, 16:47 Sport
wielrenner pogacar weer de sterkste in ronde van valencia
Wielrenner Tadej Pogacar heeft de macht in de Ronde van Valencia gegrepen. De 21-jarige Sloveen won ook de vierde etappe, de koninginnenrit van de Spaanse rittenkoers.
Pogacar ging er vandoor op de afsluitende beklimming naar de top van de Sierra de Bernia. Niemand kon het grote talent van UAE Team Emirates volgen. Pogacar vierde zijn tweede ritzege in deze Ronde van Valencia. Hij was ook al de sterkste op de laatste klim van de tweede etappe.
Wout Poels knokte zich naar een knappe tweede plaats, op zo'n 6 seconden van Pogacar. De Brit Tao Hart finishte als derde. Pogacar, vorig seizoen derde in de Ronde van Spanje, nam de leiderstrui over van de Australiër Jack Haig. Hij verdedigt zondag tijdens de laatste etappe een voorsprong van seconden 6 seconden op Haig en Hart. Poels staat zesde, op 25 seconden.
De Ronde van Valencia eindigt met een vlakke rit. Dylan Groenewegen heeft zijn zinnen gezet op een derde etappezege. De topsprinter van Jumbo-Visma won al de eerste en derde etappe van de Spaanse rittenkoers.