Wielrenner Pogacar wint Ronde van Slovenië, Bauhaus slotrit

13 jun 2021, 15:49 Sport
wielrenner pogacar wit ronde van slovenie bauhaus slotrit
ANP
Wielrenner Tadej Pogacar heeft in eigen land de Ronde van Slovenië op zijn naam geschreven. De Tourwinnaar van vorig jaar zag zijn leiderstrui in de slotetappe van hoofdstad Ljubljana naar Novo mesto over 175,3 kilometer niet meer in gevaar komen. De rit werd gewonnen door de Duitse sprinter Phil Bauhaus.
Bauhaus, die eerder ook al de eerste etappe had gewonnen in de massasprint, klopte in Novo mesto de Australiërs Alex Edmondson en Heinrich Hausssler in de sprint. Het is voor de Duitse sprinter van Bahrain Victorious de vijfde overwinning van het seizoen.
Pogacar greep de macht in de tweede rit van de etappekoers toen hij met een voorsprong van ruim een minuut won. De kopman van UEA Team Emirates bleef in het klassement zijn Italiaanse ploeggenoot Diego Ulissi 1.21 minuut voor.
"Ik wilde deze overwinning al een tijdje en ik ben er heel blij mee", zei de 22-jarige Sloveen. "Mijn vorm is heel goed. Ik zal nu een beetje rust nemen en nog wat trainen en dan begint de Tour."
De kopman van UAE Team Emirates zei dat hij verwacht dat het winnen van de Tour een stuk lastiger zal worden dan vorig jaar. Daarna zal Pogacar nog deelnemen aan de wegwedstrijd van de Olympische Spelen in Tokio. "Na de Spelen wil ik een vakantie" zei hij over zijn programma.