Wielrenner Powless volgt Mollema op als winnaar Japan Cup

16 okt 2022, 10:02 Sport
wielrenner powless volgt mollema op als winnaar japan cup
De Amerikaanse wielrenner Neilson Powless heeft de 29e editie van de Japan Cup gewonnen. Op de erelijst van de Japanse eendagskoers volgt hij Bauke Mollema op, die in 2019 de koers in en om Utsunomiya op zijn naam schreef. De afgelopen twee jaar werd de Japan Cup niet verreden vanwege de coronapandemie.
Powless, die rijdt voor de Amerikaanse ploeg EF Education-EasyPost, won vorig jaar de Clásica San Sebastián en eindigde dit jaar als twaalfde in de Tour de France. "Ik heb een heel goed jaar gehad, maar ik miste nog een overwinning. Ik ben heel blij dat het in de laatste race van het jaar toch nog gelukt is", aldus Powless.
De renners moesten een lokale ronde van 10 kilometer veertien keer afleggen. Het parcours bevatte een klim van zo'n 5 kilometer met een gemiddeld stijgingspercentage van 3,4 procent. Slechts 41 renners reden de wedstrijd uit.
Powless was vlak voor het ingaan van de laatste ronde weggesprongen uit de voorste groep. Zijn Italiaanse ploeggenoot Andrea Piccolo eindigde op 12 seconden als tweede. Beste Nederlander was Antwan Tolhoek op de veertiende plaats.