Wielrenner Sagan verlaat de Tour met knieklachten

08 jul 2021, 13:16 Sport
wielrenner sagan verlaat de tour met knieklachten
ANP
Wielrenner Peter Sagan gaat niet meer van start in de twaalfde etappe van de Tour de France. De 31-jarige Slowaak van Bora-hansgrohe heeft last aan een knie, na een val eerder in de Tour.
Sagan won in totaal twaalf etappes in de Tour de France en veroverde zeven keer de groene puntentrui. In deze Tour lukte het hem niet om een etappe te winnen. Sagan finishte twee keer als vijfde.
De Slowaak ging in de sprint van de derde etappe in Pontivy samen met de Australiër Caleb Ewan hard onderuit. Ewan kon meteen niet meer verder. Sagan leek in de daaropvolgende dagen te herstellen van zijn verwondingen, maar kreeg toch weer last van zijn knie.
"Het is heel jammer, ook voor mijn team. En het is niets voor mij om de Tour te verlaten", zei Sagan tegen verschillende media. "Ik kan niet trappen. Bij de val met Ewan raakte ik geblesseerd en kreeg mijn knie een klap. Het ging daarna beter, maar twee dagen geleden heb ik opnieuw mijn knie tegen het stuur gestoten."
Het is de eerste keer dat Sagan opgeeft in de Tour. In 2017 werd hij uit de Tour gezet na een onreglementaire sprint waarbij Mark Cavendish ten val kwam. Dit is ook de eerste Tour waarin Sagan geen enkele dag in de groene trui heeft gereden.
"Ik hoop dat het over een paar dagen beter gaat, want ik wil graag naar de Olympische Spelen" zei Sagan. Volgens de Slowaak is deelname aan de Spelen in Tokio wellicht nog mogelijk.