Wielrenner Simon Yates naar Visma - Lease a Bike

02 aug , 9:28 Sport
anp020824100 1
DEN BOSCH (ANP) - Wielerploeg Visma - Lease a Bike verwelkomt Simon Yates. De 31-jarige Brit komt over van Team Jayco AlUla en ondertekent een contract voor twee jaar. Visma - Lease a Bike ziet in Yates "een stevige versterking voor de klassementsploeg in grote rondes en rittenkoersen van een week."
"Hij is een heel goede klimmer en een absolute versterking voor onze klassementsploeg. Simon zal bij ons de kans krijgen om zelf voor een resultaat te gaan, maar evengoed een waardevolle kracht voor het team zijn in de bergen. We geloven erin dat hij dankzij onze manier van werken een nog hoger niveau kan halen", zegt ploegleider Grischa Niermann, die vanaf volgend seizoen onderdeel uitmaakt van het sportief management van Visma - Lease a Bike.
Yates won onder meer het eindklassement van de Ronde van Spanje en Tirreno-Adriatico en behaalde ritzeges in alle drie de grote rondes.
"Dit is een team dat ik al lange tijd bewonder en de kans om me hierbij aan te sluiten kon ik niet laten liggen. In mijn carrière heb ik al mooie prestaties geleverd en ik kijk ernaar uit om hard te blijven werken en een bijdrage te leveren aan het succes van het team", reageert Yates in een persbericht van de Nederlandse wielerploeg.