Wielrenster Vollering wint Brabantse Pijl bij de vrouwen

13 apr 2022, 14:53 Sport
wielrenster vollering wint brabantse pijl bij de vrouwen
ANP
Demi Vollering heeft de Belgische wielerwedstrijd De Brabantse Pijl gewonnen bij de vrouwen. Op 10 kilometer van de finish versnelde de 25-jarige Nederlandse bergop, een aanval waar medevluchter Pauliena Rooijakkers geen antwoord op had. Zo boekte Vollering, renster van SD Worx, nu wel een zege na haar tweede plaats zondag in de Amstel Gold Race.
Vollering en Rooijakkers kwamen op 25 kilometer van het einde samen op kop en wisten de achtervolgende groep op afstand te houden. Op de Moskesstraat reed Vollering weg en pakte een voorsprong van enkele tientallen seconden. Met nog een paar kilometer te gaan lukte het Rooijakkers niet meer om een achtervolgende groep rensters voor te blijven en zag zo haar tweede plaats verdwijnen.
Die ging naar Katarzyna Niewiadoma, haar Poolse teamgenote bij Canyon//SRAM Racing. Liane Lippert uit Duitsland werd derde. Rooijakkers was op de zesde plaats de op een na beste Nederlandse.
Vollering boekte haar eerste overwinning van het seizoen. In februari eindigde ze ook in Omloop Het Nieuwsblad al als tweede.