FIA schuift protest Williams van tafel

08 mei 2018, 9:04 Sport
williams klaagt bij fia over incidenten bakoe
De uitslag van de Grote Prijs van Azerbeidzjan in de Formule 1 blijft zoals die was. De internationale autosportfederatie FIA heeft het protest van renstal Williams tegen een aantal beslissingen van de stewards afgewezen.
Williams hoopte onder meer de zogeheten gridstraf voor Sergei Sirotkin ongedaan te kunnen maken, maar de Russische coureur zal bij de volgende grand prix in Spanje drie plaatsen naar achteren moeten op de startopstelling. De Britse renstal had de FIA ook gevraagd nog eens te kijken naar incidenten waarbij andere coureurs betrokken waren in Bakoe, mogelijk in de hoop daardoor zelf nog wat extra WK-punten te krijgen.
De race op het stratencircuit zat vol aanrijdingen. Sirotkin botste in de eerste ronde achterop de Force India van Sergio Pérez. De Rus werd vervolgens door Nico Hülkenberg (Renault) tegen de McLaren van Fernando Alonso aangeduwd. Voor Sirotkin was de race daarmee voorbij. Alonso liep door de aanrijding twee lekke banden op, maar wist hortend en soms stotend tegen de vangrails toch de pits te bereiken. De Spanjaard eindigde uiteindelijk zelfs als zevende, voor Lance Stroll die Williams de eerste punten van dit seizoen bezorgde.
Alleen Sirotkin werd na de race bestraft, tot onvrede van Williams dat de FIA op onbestrafte andere incidenten wees en een herziening van de uitslag wilde.