Windsurfster De Geus begint als nummer 1 aan medalrace

26 apr 2021, 17:44 Sport
windsurfster de geus begint als nummer 1 aan medalrace
ANP
Windsurfster Lilian de Geus begint dinsdag voor de kust van Cádiz als klassementsleidster aan de afsluitende medalrace. De 29-jarige titelverdedigster kan zich in de finale, met tien deelnemers en dubbele punten, echter niet veel permitteren. De Geus heeft een voorsprong van 3 punten op nummer 2 Charline Picon uit Frankrijk en van 5 punten op nummer 3 Katy Spychakov uit Israël. Ook nummer 4 Zofia Noceti-Klepacka uit Polen maakt met een achterstand van 7 punten nog kans op de wereldtitel.
De Geus kwam maandag als tweede, vijfde en vierde over de finish. Daardoor verspeelde ze een klein deel van haar marge op haar achtervolgers. "Het was een lastige dag, vooral de laatste twee races vielen niet mee, omdat de wind erg toenam", lichtte De Geus toe.
"Helaas heb ik wat punten van mijn voorsprong moeten inleveren. Maar met mijn snelheid zat het wel goed. De medalrace wordt spannend. Ik ga proberen mijn eigen race te varen en voor de winst te gaan. Dit is een perfecte oefening voor de Olympische Spelen. Ook in Japan zal de strijd tot het einde heel 'close' zijn."