'Winnen van Tiger meer dan 9 miljoen waard'

21 nov 2018, 14:48 Sport
winnen van tiger meer dan 9 miljoen waard
ANP
Golf is geen boksen. Dat bleek wel tijdens de persconferentie van Tiger Woods en Phil Mickelson, de twee Amerikaans golfers die vrijdag in Las Vegas een duel afwerken met als inzet 9 miljoen dollar. Van verbale vuilspuiterij was geen sprake en de beroemde 'face-off' met de neuzen tegen elkaar eindigde na twee seconden al in lachen en schouderklopjes.
Woods (42) en Mickelson (48) waren jarenlang elkaars grootste concurrenten die nauwelijks een woord wisselden, maar die animositeit is geleidelijk aan veranderd in een vriendschap. Woods, goed voor veertien majorzeges, en 'Lefty', vijfvoudig majorwinnaar, oefenen tegenwoordig vaak samen. Maar vrijdag zijn ze ze voor even elkaars rivalen in een showduel over 18 holes op de Shadows Creek Golf Course in Las Vegas. Publiek is er niet bij en 'The Match' is alleen tegen betaling te zien op televisie. De winnaar vangt het volle pond.
Mickelson wil niet verliezen, zei hij. ,,Winnen van Tiger is meer dan 9 miljoen waard. Ik wil hem niet de voldoening schenken dat hij kan opscheppen over de winst. Ik wil winnen en het hem elke keer als ik hem zie inwrijven.''