Winst en verlies beachvolleybalsters Keizer/Meppelink in Qatar

09 mrt 2021, 18:24 Sport
winst en verlies beachvolleybalsters keizer meppelink in qatar
Het beachvolleybalduo Sanne Keizer/Madelein Meppelink is met wisselend succes begonnen aan het 4-sterrentoernooi in Qatar. Het als elfde geplaatste koppel startte in poule F met een overwinning tegen de landgenoten Marleen Ramond-Van Iersel en Pleun Ypma: 21-19 21-15. Daarna moesten Keizer en Meppelink hun meerdere erkennen in de Europese kampioenen Anouk Vergé-Dépré en Joana Heidrich uit Zwitserland: 21-13 21-18.
Het toptoernooi in Doha is het eerste evenement op de World Tour in bijna een jaar. Tijdens het vrouwentoernooi, dat voor de eerste keer in Qatar wordt gehouden, mogen de teams hun reguliere outfit dragen. De FIVB en de Qatar Volleyball Association hebben een kledingvoorschrift dat voorzag in het dragen van lange kleding teruggedraaid.
Tijdens het evenement in Doha kunnen weer punten worden verdiend voor de olympische plaatsingslijst. Keizer en Meppelink staan er op de olympische ranking met de achtste plek goed voor. De beste vijftien teams op de geschoonde lijst - zowel bij de mannen als vrouwen maximaal twee koppels per land - plaatsen zich voor Tokio 2021. Teams die nog geen olympisch ticket hebben, kunnen zich nog kwalificeren bij de Europese Continental Cup die eind juni op het strand van Scheveningen wordt gespeeld.
Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen staan momenteel zevende op de olympische ranking. Het als zesde geplaatste koppel sloot dinsdag in Qatar het eerste groepsduel winnend af. Ook Jasper Bouter en Ruben Penninga, die zich maandag via het kwalificatietoernooi voor het hoofdschema plaatsten, wonnen hun eerste pouleduel. Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde begonnen in Doha aan de groepsfase met een nederlaag.