Wizards naar play-offs NBA

01 apr 2018, 11:30 Sport
wizards naar play offs nba
ANP
De basketballers van Washington Wizards hebben zich met een zege van 107-93 op Charlotte Hornets geplaatst voor de play-offs van de Amerikaanse NBA. De ploeg is zeker van een plek bij de eerste acht in de Eastern Conference. Otto Porter Jr. was topscorer bij de Wizards met 26 punten, hij pakte ook nog eens elf rebounds.
Point guard John Wall maakte zijn rentree bij de Wizards na lang blessureleed en leverde vijftien punten en veertien assists af.
Miami Heat is nog niet zeker van de nacompetitie met als inzet de NBA-titel. De drievoudig kampioen liet zich tegen Brooklyn Nets verrassen in de verlenging en verloor nipt met 110-109. Dwyane Wade had de ploeg uit Miami de winst nog kunnen bezorgen, maar de bal viel na zijn lay-up in de slotseconden van de wedstrijd niet in de basket.
Klay Thompson vierde zijn terugkeer bij titelverdediger Golden State Warriors met 25 punten. Hij had daarmee een belangrijk aandeel in de zege van 112-96 op Sacramento Kings. Kevin Durant was topscorer met 27 punten. De Warriors zijn al zeker van de play-offs.