WK motorcross start zonder revaliderende wereldkampioen Herlings

18 feb 2022, 13:02 Sport
wk motorcross start zonder revaliderende wereldkampioen herlings
Het WK voor motorcrossers in de MXGP gaat zondag van start zonder titelverdediger Jeffrey Herlings. De 27-jarige Brabander brak eind vorige maand het hielbeen van zijn linkervoet en moest een operatie ondergaan. De hechtingen zijn enkele dagen geleden verwijderd, maar Herlings mag van de artsen de eerste zes weken geen druk zetten op zijn voet.
"Ik hervat volgende week de fysieke training met onder meer wat zwemmen", zegt de wereldkampioen in de koningsklasse. "Ik ben op dit moment behoorlijk beperkt in wat ik kan doen, maar ik heb geen pijn. Ik moet wat geduld hebben voordat ik hersteltrainingen kan doen en weer kan gaan rijden."
Het nieuwe seizoen begint zondag met de Grote Prijs van Groot-Brittannië op het circuit van Matterley Basin. "Ik was er graag bij geweest. Hopelijk ben ik snel terug", aldus Herlings, de kopman van Red Bull KTM. Het seizoen bestaat uit twintig grands prix.
Herlings lijkt in ieder geval de eerste drie GP's van het seizoen te moeten overslaan. De Brabander veroverde in november voor de tweede keer de wereldtitel in de MXGP. Hij haalde op Italiaanse bodem in Mantova in de laatste manche het kampioenschap binnen. De jaren daarvoor zag Herlings zijn titelkansen vervliegen als gevolg van blessures.