Wood nieuwe leider KLM Open

15 sep 2018, 17:48 Sport
wood nieuwe leider klm open
De Engelse golfer Chris Wood is na de derde dag van het KLM Open de nieuwe leider. Hij loste met een ronde van 65 slagen (zes onder par) op The Dutch in Spijk Ashun Wu af. De Chinees raakte zijn koppositie kwijt na een ronde van 71 slagen (level par).
Wu staat nog wel tweede in de tussenstand, maar heeft twee golfers naast zich. De Japanner Hideto Tanihara rukte op naar de gedeelde tweede plaats met een ronde van 63 slagen (-8). De 39-jarige Tanihara noteerde acht birdies op zijn kaart. De Engelsman Jonathan Thomson handhaafde zich met een ronde van 68 slagen eveneens bovenin. Het trio op de tweede plaats heeft één slag meer dan Wood, die op -13 staat.
De 30-jarige Wood is een bekend gezicht op de Europese Tour. Hij won al drie toernooien, waaronder in 2016 het hoog aangeschreven BMW PGA Champhionship in Wentworth. ,,Ik ben blij verrast'', zei hij na zijn rondje met zeven birdies tegen één bogey. ,,Ik ben bezig met een aantal grote veranderingen in mijn swing, dus mijn spel en de hoeveelheid birdies die ik weet te maken, komen als een mooie verrassing.''
Thomson (22) is relatief nieuw. Met zijn lengte van 2,04 meter torent hij hoog boven iedereen uit. De Engelsman, sinds 2016 prof, maakte enkele weken geleden voor het eerst furore tijdens het toernooi Made in Denmark, toen hij een play-off om de zege met drie andere spelers verloor en vierde werd.
Beste Nederlander is Max Albertus op de gedeelde 43e plaats op -2. Hij noteerde 71 slagen in zijn derde ronde. Een lagere score zat er in voor de prof uit Oss, maar een double bogey op hole 17 voorkwam dat. ,,Dat was natuurlijk zonde. Mijn doel is nog steeds om onder par te eindigen na vier ronden en dat zit er zeker in met mijn huidige spel'', aldus Albertus.