Worstelende Verstappen start van plek zeven in Hongarije

19 jul 2020, 5:00 Sport
worstelende verstappen start van plek zeven in hongarije
Max Verstappen moet vanaf de zevende startplaats gaan proberen om nog iets te maken van de Grote Prijs van Hongarije. De Nederlandse coureur worstelt al het hele weekeinde met de afstelling van zijn Red Bull-bolide. "Ik heb geen balans en geen grip. En ja, dan sta je daar", zei Verstappen na de kwalificatie, waarin hij niet verder kwam dan de zevende plek.
Vorig jaar veroverde de Nederlander op de Hungaroring nog z'n eerste poleposition in de Formule 1. Nu zat hij maar liefst 1,4 seconde achter Lewis Hamilton, de wereldkampioen die al voor de negentigste keer in z'n carrière 'pole' veroverde. De Mercedessen domineren ook dit seizoen in de koningsklasse van de autosport. Hamilton zegevierde vorige week in Oostenrijk, zijn Finse teamgenoot Valtteri Bottas was een week daarvoor de sterkste in de openingsrace van het seizoen.
Bottas gaat aan kop in de WK-stand met 43 punten, Hamilton volgt met 37. Verstappen heeft 15 punten na z'n derde plek van vorige week. De Nederlander heeft op de Hungaroring niet alleen de Mercedessen voor zich staan op de startopstelling, maar ook de coureurs van Racing Point en Ferrari. De derde race van het seizoen begint om 15.10 uur.