Zege Ronde van België betekent veel voor wielrenner Evenepoel

13 jun 2021, 18:30 Sport
zege ronde van belgie betekent veel voor wielrenner evenepoel
ANP
Remco Evenepoel won met de Ronde van België zijn eerste etappekoers sinds de terugkeer in het peloton na zijn zware val vorig jaar in de Ronde van Lombardije. "Dit is toch een teken dat ik weer op de goede weg ben naar topniveau", zei de 21-jarige Belg van Deceuninck - Quick-Step. Zijn marge van 45 seconden op land- en ploeggenoot Yves Lampaert kwam in de door Mark Cavendish gewonnen slotrit niet meer in gevaar.
Het is voor Evenepoel de tweede eindzege in de Ronde van België, in 2019 was hij ook al de beste. De overwinning betekent veel voor de Belg. "Ik vind dit heel belangrijk na alles wat ik heb meegemaakt. Het doet mij enorm deugd deze overwinning te pakken. Ik wil dan ook iedereen bedanken die mij geholpen en gesteund heeft, eerst om me klaar te maken voor de Ronde van Italië en daarna hier, waar ik twee zeges kan pakken. Ik maak een goede progressie door, maar er is nog meer tijd nodig. Dat komt wel in orde."
Evenepoel noemt de eindzege en zeker de winst in de tijdrit een enorme boost met het oog op de nationale kampioenschappen. "Het betekent ook dat het een goede beslissing was om hier te starten", zei de wielrenner die in de Giro moest opgeven na een valpartij in de zeventiende etappe.