Zeiler Bos geeft hoop op medalrace Olympische Spelen niet op

04 aug , 15:37 Sport
anp040824111 1
MARSEILLE (ANP) - Zeiler Duko Bos heeft de hoop nog niet opgegeven om zich te plaatsen voor de medalrace in de Ilca 7-klasse, voorheen bekend als de Laser-klasse. De olympische debutant klom naar de vijftiende plaats, maar heeft een klassering in de top tien nodig voor de afsluitende wedstrijd van dinsdag. "Ik moet morgen wel even flink aan de bak om daarin te komen", zei Bos.
Bos kwam zondag in zijn eerste race tot een knappe vierde plek, maar kwam er met een 28e plaats in zijn tweede wedstrijd niet aan te pas. "Met mijn eerste race was ik natuurlijk erg tevreden. Die gaf me ook het gevoel dat ik weer in de competitie zat. Alleen in de tweede race viel het gewoon echt niet op zijn plek", bekende Bos na afloop. "We moeten nog even uitzoeken wat de reden was dat het niet goed ging."
Hoewel de 29-jarige Nederlander zichtbaar baalde van zijn afsluitende wedstrijd van zondag, zette hij toch snel de knop om. "Het zit heel dicht bij elkaar, dus het is prima mogelijk. Gewoon twee goeie potten morgen."
"Ik weet nog niet wat het weerbericht is, maar morgen is weer een nieuwe dag. Het is hier elke dag anders, dus het zegt niet zoveel wat ik vandaag heb gevaren. Ik wil morgen gewoon weer een betere dag laten zien. Hopelijk lukt het dan", aldus Bos.