Zeiler Heiner neemt afstand van Postma

02 apr 2019, 19:38 Sport
zeiler heiner neemt afstand van postma
ANP
Op de tweede zeildag van de Prinses Sofia Cup voor de kust van Mallorca heeft Nicholas Heiner afstand genomen van zijn Friese rivaal Pieter-Jan Postma. In lichte weersomstandigheden kwam Heiner als vijfde en derde binnen. Daarmee steeg hij naar de vijfde plaats in de tussenstand van de Finnklasse.
Postma zakte naar de 22e plek in klassement. De drievoudige olympiër eindigde in de twee races als twaalfde en negentiende. Zijn achterstand op Heiner bedraagt nu vijftien punten.
De twee Nederlanders strijden om één olympisch ticket voor Tokio 2020. Na Mallorca en de EK in Athene (13-18 mei) is de winnaar bekend van de nationale selectiestrijd.
In de 470-klasse zijn de koppels Afrodite Zegers/Lobke Berkhout en Anneloes van Veen/Mandy Mulder elkaars concurrenten voor Tokio 2020. Na de tweede dag staan Mulder/Van Veen zestiende, met een marge van zeven punten op Zegers/Berkhout, de nummers 22 van de rangschikking na vier races.
In de Laser Radial staat olympisch kampioene Marit Bouwmeester vijfde. Bij de Lasermannen neemt Yuri Hummel eveneens de vijfde plek in.