Zeilster Bouwmeester raakt leiding op WK kwijt

14 okt 2022, 7:44 Sport
zeilster bouwmeester raakt leiding op wk kwijt
ANP
Zeilster Marit Bouwmeester heeft op de derde dag van de WK in de olympische Ilca 6-klasse de leiding moeten afstaan. De 34-jarige Friezin kwam in de vierde race als zevende over de finish, hetzelfde resultaat als een dag eerder in race drie. In het klassement zakte Bouwmeester van de eerste naar de vijfde plaats, al zijn de verschillen bovenin heel klein.
De Noorse Line Flem Høst won de vierde wedstrijd voor de kust van Kemah in de Amerikaanse staat Texas. Ze nam daarmee ook de leiding in het klassement. Høst heeft 4 punten voorsprong op Bouwmeester, die op de WK haar rentree maakt nadat ze in mei was bevallen van een dochter. De drievoudig olympisch medaillewinnares in de voormalig Laser Radial-klasse (zilver in 2012, goud in 2016, brons vorig jaar) pakte vrij snel na de bevalling de training weer op en richt zich op de Olympische Spelen van 2024 in Parijs. De olympische zeilwedstrijden zijn dan voor de kust van Marseille.
Maxime Jonker klom op de WK in Kemah naar de twaalfde plaats, Mirthe Akkerman zakte van zeven naar vijftien. Het evenement duurt tot en met zondag. Het is de bedoeling dat vrijdag drie wedstrijden worden gevaren.