Zeilsters Berkhout en Zegers eindigen als tiende op Spelen

04 aug 2021, 9:55 Sport
zeilsters berkhout en zegers eindigen als tiende op spelen
ANP
Zeilsters Lobke Berkhout en Afrodite Zegers zijn als tiende geëindigd op de Olympische Spelen. Ze werden in de afsluitende medalrace van de 470-klasse negende en verloren nog een positie op de ranglijst.
De Britse vrouwen Hannah Mills en Eilidh McIntyre zeilden in de baai van Enoshima naar een gouden medaille. Agnieszka Skrzypulec en Jolanta Ogar uit Polen moesten genoegen nemen met een zilveren plak. Camille Lecointre en Aloïse Retornaz gaan met een bronzen medaille terug naar Frankrijk.
"We kwamen als kandidaten voor een medaille en dat is niet gelukt", beseft Zegers. "Ik viel in mijn eigen val. Ik ben wel een vechter. Maar het moet anders en dat komt pas als ik afstand neem en mezelf niet focus op het eindresultaat maar op het proces. Ik had het vooral zwaar met het feit dat het weer niet lukte."
"Direct na een vierde plaats op de Spelen van Rio ben ik doorgegaan met Anneloes van Veen", vervolgt Zegers. "Maar de samenwerking liep heel rommelig en 1,5 jaar voor de spelen van Tokio stopten we. Daarna ging ik verder met Lobke als bemanning. Dan nog Covid eroverheen. Wat een reis. Ik ben nu helemaal op."
"Als ik nu al terugkijk ben ik heel erg dankbaar dat Lobke met mij in de boot wilde stappen", zegt Zegers. "We hebben een zilveren medaille gewonnen met een gouden randje op het WK en een bronzen EK medaille. We hebben altijd meegedaan in top vijf en halen nu de top tien op de Spelen. Dus ik ben wel trots. Maar het gaat wel even duren om dit een plekje te geven."
"Maar er is een vuur dat nog in mij brandt", stelt Zegers. "Ik droomde als 12-jarig meisje al van een olympische medaille. Ik wil het zo graag. Dat is ook mijn zwakte. Maar ik heb genoten van de reis met Lobke. Ik moet ontspannen worden, niet altijd nadenken en dus nu afstand nemen. Dit blijft unfinished business, maar deze reis eindigt hier en nu."