Zeldzame nederlaag Alcaraz op dag dat Nadal afscheid aankondigt

10 okt , 12:50 Sport
anp101024148 1
ANP
SHANGHAI (ANP) - Carlos Alcaraz is in de kwartfinales van het masterstoernooi van Shanghai uitgeschakeld. De nummer 2 van de wereld liet zich met 7-6 (5) 7-5 verrassen door de Tsjech Tomas Machac. De zeldzame nederlaag van Alcaraz volgde enkele uren nadat Nadal, het idool van de zeventien jaar jongere Spanjaard, zijn afscheid had aangekondigd.
Alcaraz wordt algemeen beschouwd als de opvolger van Nadal aan de top van het mondiale tennis. Alcaraz won dit jaar voor het eerst Roland Garros, het toernooi dat Nadal veertien keer op zijn naam wist te schrijven.
Alcaraz en Nadal vormden deze zomer een koppel op de Olympische Spelen van Parijs. Ze wisten op de banen van Roland Garros geen medaille te veroveren. De twee Spanjaarden spelen volgende maand ook samen in de Davis Cup Finals, waar Oranje de tegenstander is in de kwartfinales.
Jannik Sinner
De 21-jarige Alcaraz had twaalf wedstrijden op rij gewonnen. In aanloop naar het toernooi in Shanghai was hij de beste in Beijing. Daar versloeg hij Jannik Sinner in een spannende finale.
Machac, de nummer 33 van de wereld, neemt het bij de laatste vier op tegen Sinner.