Zeven medailles roeiploeg bij EK in Luzern

02 jun 2019, 15:45 Sport
zeven medailles roeiploeg bij ek in luzern
De Nederlandse roeiploeg heeft bij de Europese kampioenschappen in Luzern zeven medailles behaald, net zoveel als vorig jaar in Glasgow.
De dubbelvier, met Abe Wiersma, Koen Metsemakers, Tone Wieten en Dirk Uittenbogaard, lag vanaf het begin op kop en won de race met overmacht, voor Italië en Groot-Brittannië. De vier-zonder-stuurvrouw (Ellen Hogerwerf, Karolien Florijn, Ymkje Clevering en Veronique Meester) was in de A-finale ook veruit het rapst. Het zilver ging naar Roemenië en Polen won brons.
Nederland verzekerde zich van drie keer zilver, bij de lichte mannen dubbelvier (Hilmar Verbeek, David Kampman, Ward van Zeijl en Bart Lukkes), de skiff (Stef Broenink) en de dubbelvier bij de vrouwen. Roos de Jong, Sophie Souwer, Olivia van Rooijen en Inge Janssen leken op weg naar de winst, maar de Duitse boot was net wat sneller.
De Holland Acht moest bij de mannen genoegen nemen met brons, achter winnaar Duitsland en Groot-Brittannië. Marieke Keijser eindigde in de lichte skiff ook als derde.