Zilver voor teamsprintsters op WK

28 feb 2018, 22:43 Sport
zilver voor teamsprintsters op wk
ANP
Kyra Lamberink en Shanne Braspennincx hebben op de openingsdag van de WK baanwielrennen in Apeldoorn het zilver gepakt op de teamsprint. Het Duitse duo Miriam Welte en Kristina Vogel was in de finale te sterk: 32,605 om 33,124. De Duitse vrouwen pakten eerder brons op de laatste twee WK's, net als op de Spelen van Rio.
Het brons ging nu naar de titelverdedigers uit Rusland, die in de troostfinale China versloegen. Laurine van Riessen en Hetty van de Wouw mochten ook naar het podium; zij reden de kwalificaties.
,,Een echte teamprestatie'', noemde Braspennincx het zilver, haar tweede WK-medaille na het zilver op keirin in 2015. De Brabantse kreeg daarna hartproblemen en voelde pas dit seizoen dat ze weer op haar oude niveau was. ,,En eigenlijk nog beter.'' Ze reed zo gretig in de eerste ronde dat ze iets moest inhouden om starter Lamberink niet te vroeg te passeren.
In de finale hield ze - met dat wellicht in het achterhoofd - misschien weer iets te veel in. ,,Verbeterpuntjes'', meende ze, maar de vreugde om het zilver was er niet minder om. ,,We hadden ingezet op brons. Dit is zilver met een gouden randje. Ik vond het vooral bijzonder dat we dankzij een snellere tijd dan de Russinnen de finale haalden. En dan ook nog in eigen land, heel vet.''
Braspennincx begint met Van Riessen donderdag al weer aan het sprinttoernooi. ,,Met een goed gevoel. Het is best relaxed als je al een medaille hebt.''