Zorgen voor Zverev in aanloop Australian Open

10 jan 2019, 11:59 Sport
zorgen voor zverev in aanloop australian open
ANP
De Duitse tennisser Alexander Zverev kampt in de aanloop naar de Australian Open met fysieke problemen. De nummer vier van de wereld kreeg vorige week op het toernooi om de Hopman Cup last van zijn bovenbeen en verzwikte donderdag tijdens een trainingspartij in Melbourne zijn enkel.
Zverev (21) hield zijn potje tegen de Australiër Marc Polmans daardoor al snel voor gezien. De winnaar van tien ATP-titels strandde vorig jaar op de Australian Open in de derde ronde. De Duitser begint komende week in Melbourne tegen de Sloveen Aljaz Bedene.
Novak Djokovic, de nummer 1 van de wereld, oefende donderdag in de Margaret Court Arena tegen Andy Murray. Bij een stand van 6-1 4-1 staakten ze de ongelijke strijd. Murray, vijfvoudig finalist in Melbourne, is op de weg terug na een slepende heupblessure. De Brit ontbrak daardoor vorig jaar in Melbourne. Djokovic, al zes keer de beste op de Australian Open, won de laatste twee grandslamtoernooien (Wimbledon en US Open). De Serviër treft een qualifier in de eerste ronde, Murray neemt het op tegen Roberto Bautista Agut.