Zuid-Korea stapt naar CAS na diskwalificatie shorttrackers

08 feb 2022, 8:41 Sport
zuid korea stapt naar cas na diskwalificatie shorttrackers
Het olympisch comité van Zuid-Korea (KSOC) stapt naar het sporttribunaal CAS uit onvrede over de diskwalificatie van twee van hun shorttrackers in de halve finales van de 1000 meter van maandag. De Zuid-Koreanen spreken van "oneerlijke" jurering nadat twee van hun kanshebbers op eremetaal met een penalty het toernooi moesten verlaten. Door dat besluit gingen twee Chinezen door naar de finale om later zowel het goud als het zilver op te eisen.
Hwang Dae-heon en Lee June-seo werden ieder in hun heat gediskwalificeerd wegens het hinderen van tegenstanders. Dat kostte ze een plaats in de finale. De Zuid-Koreaanse sportkoepel zegt "de onrechtvaardigheid van deze beslissing te willen formaliseren" met hun gang naar het sporttribunaal. "Wij zullen ons best doen om te voorkomen dat onze atleten onrecht wordt aangedaan", liet het KSOC in een verklaring weten.
Zuid-Korea diende eerder al een protest in bij de internationale schaatsunie ISU over het lot van Hwang, maar dat werd afgewezen omdat diskwalificatie wegens regelovertredingen niet kan worden aangevochten.