Scandinavische finale op WK handbal in Egypte

29 jan 2021, 19:41 Sport
zweedse handballers houden recordkampioen frankrijk uit wk finale
ANP
Het WK handbal voor mannen in Egypte eindigt zondag met een Scandinavische finale tussen titelverdediger Denemarken en Zweden.
De Denen plaatsten zich voor de eindstrijd in Caïro door met 35-33 in de halve finales te winnen van Europees kampioen Spanje. Mikkel Hansen was onstuitbaar. Hij scoorde twaalf keer voor de Deense ploeg, die op het vorige WK in 2019 het goud won.
Hansen, ploeggenoot van de Nederlandse spelmaker Luc Steins bij Paris Saint-Germain, had wat goed te maken. In de kwartfinales tegen Egypte, die Denemarken pas na strafworpen won, moest de Deense vedette met rood van het veld.
De Zweden bereikten voor het eerst in twintig jaar de finale door zesvoudig wereldkampioen Frankrijk met 32-26 te verslaan. De ploeg kan zondag voor de vijfde keer wereldkampioen worden.
Hampus Wanne was de grote man bij Zweden. Hij maakte elf doelpunten. De Franse defensie kreeg geen vat op het snelle en behendige spel van de Zweden, terwijl de ploeg in de aanval keer op keer faalde en stuitte op de uitblinkende Zweedse keeper Andreas Palicka.