Zwemmer Kamminga wint geen WK-medaille op 100 meter schoolslag

17 dec 2021, 15:58 Sport
zwemmer kamminga wint geen wk medaille op 100 meter schoolslag
ANP
Arno Kamminga heeft naast een medaille gegrepen op de 100 meter schoolslag van de WK kortebaan in Abu Dhabi. De 26-jarige Katwijker moest genoegen nemen met een vierde plaats.
Kamminga finishte na 56,06. De winst ging naar Ilja Sjimanovitsj uit Belarus (55,70). De Italiaan Nicolo Martineghi greep het zilver (55,80), vlak voor de Amerikaan Nic Fink (55,87).
Kamminga won afgelopen zomer zilver op de 100 en 200 meter schoolslag van de Olympische Spelen in Tokio. Hij finishte op beide afstanden achter Adam Peaty, die al jaren domineert op de schoolslag. Peaty doet niet mee aan de WK kortebaan. Hij ging na de Spelen op vakantie, bracht een biografie uit en deed mee aan een dansprogramma.
"Je gaat erin om te winnen en ik wist dat het tot de mogelijkheden behoorde", zei Kamminga. "Ik wist ook dat ik erbij moest liggen op de eerste 50 meter. Ik ging ervoor en het was best een goede race. Alleen was de tweede 50 meter een beetje slordig. Ik kon niet doen wat ik normaal doe en kwam net tekort. Natuurlijk is dat balen, het is een goede tijd, maar net niet snel genoeg."