Zwemmer Knipping verrast en mag naar Spelen

28 jul 2019, 10:56 Sport
zwemmer knipping verrast en mag naar spelen
ANP
Zwemmer Arjan Knipping heeft zich verrassend geplaatst voor de Olympische Spelen van Tokio. Tijdens de WK in Gwangju plaatste hij zich in een nieuw Nederlands record als tweede voor de finale van de 400 meter wisselslag.
Knipping noteerde 4.13,46 en was daarmee bijna twee seconden sneller dan zijn oude toptijd van 4.15,38, het nationaal record dat hij samen met Marcel Wouda in handen had. Knipping had niet voldaan aan de WK-limiet, maar mocht op basis van zijn progressie toch deelnemen aan de WK.
Alleen de Japanner Daiya Seto plaatste zich met een betere tijd voor de finale, die zondagmiddag om 14.01 uur wordt gezwommen.
Ook de estafettezwemsters 4x100 meter wisselslag bemachtigden een ticket voor Tokio. Kira Toussaint, Kim Busch, Tes Schouten en Femke Heemskerk werden in 4.01,42 tiende en liepen daarmee wel de finale mis.
De estafettemannen (4x100 meter wisselslag) liepen eveneens de finale mis en de tijd van Nyls Korstanje, Mathys Goosen, Arno Kamminga en Jesse Puts (3.36,77) was niet genoeg om een startbewijs voor de Spelen te pakken.